Οι εγκαταστάσεις του American Medical Center (AMC) έχουν σχεδιαστεί με απώτερο στόχο να προσφέρουν προστασία και άνεση στους ασθενείς, στους επισκέπτες και στους εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα λόγω της εξαιρετικά ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του έχει γίνει σημείο αναφοράς.

Το AMC είναι ένα 3οροφο κτίριο, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 10,000 τετραγωνικών μέτρων και απασχολεί πέραν των 120 ατόμων. Διαθέτει 5 χειρουργεία, όπου διενεργούνται περίπου 500 εγχειρήσεις κάθε χρόνο. Ο συνολικός αριθμός των κρεβατιών είναι 50. Το κτίριο διαθέτει επίσης χώρο προσγείωσης για ελικόπτερα στην οροφή του κτιρίου, το οποίο είναι εξαιρετικά βοηθητικό σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης, καθώς εξοικονομείται αρκετός χρόνος στην μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο, ειδικότερα σε περιπτώσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Η άνεση των ασθενών αποτελεί για εμάς μια από τις προτεραιότητες μας και όλα έχουν σχεδιαστεί ούτως ώστε να εξυπηρετούν και αυτό το σκοπό.

Στο δωμάτιο του, ο κάθε ασθενής διαθέτει τη δική του οθόνη και χειριστήριο, από όπου μπορεί να επιλέγει κανάλια και το φαγητό που επιθυμεί από το μενού της ημέρας, το οποίο ετοιμάζεται από την υψηλών προδιαγραφών καφετέρια που διαθέτει το AMC. Στο δωμάτιο του επίσης ο ασθενής μπορεί να συνδεθεί με το διαδίκτυο να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο και το σύστημα ειδοποίησης νοσηλευτικού προσωπικού.

Η υπερσύγχρονη καφετέρια εξυπηρετεί όλο το κτίριο, παρέχοντας και υπηρεσίες catering. Εξειδικευμένοι Chefs και προσωπικό εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση τους ασθενείς, τις οικογένειες τους, επισκέπτες και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου.

Το AMC διαθέτει μια μοντέρνα, εξευγενισμένη και άριστα σχεδιασμένη βιβλιοθήκη η οποία προσφέρει στους επισκέπτες του Κέντρου, ένα ήσυχο μέρος στο οποίο μπορούν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους, χωρίς περισπασμούς, επιλέγοντας βιβλία μέσα από μια μεγάλη συλλογή. Η βιβλιοθήκη αποτελεί επίσης ένα υπέροχο μέρος για ομαδικές μελέτες φοιτητών ιατρικής, παρέχοντας δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο. Η θέα του κεντρικού χώρου αναμονής του κτιρίου, παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της βιβλιοθήκης να απολαύσουν τα αγαλματίδια και τα φυτά που διακοσμούν τον εσωτερικό χώρο.

Στο AMC θα βρείτε ειδικό δωμάτιο προσευχών για άτομα όλων των θρησκευτικών ομάδων. Τα πολυθρησκευτικό δωμάτιο βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου και είναι σχεδιασμένο ούτως ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει άτομα από οποιαδήποτε θρησκευτική κοινότητα.