Σημαντική αύξηση στην προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό στο AMC

Εντυπωσιακή αύξηση στην προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό καταγράφει στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών το American Medical Center, συμβάλλοντας σημαντικά μέσω της στρατηγικής που εφαρμόζει, στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, από το 2011 όταν το Κέντρο μεταφέρθηκε στις νέες του εγκαταστάσεις διευρύνοντας το φάσμα των ιατρικών του υπηρεσιών, το ποσοστό περίθαλψης ασθενών από το εξωτερικό αυξήθηκε σχεδόν κατά 50%.

Σύμφωνα με στοιχεία, η πλειοψηφία των ασθενών από το εξωτερικό που εισήχθη για θεραπεία στο American Medical Center έχει υποβληθεί σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Ακολουθεί η διενέργεια επεμβάσεων νευροχειρουργικής και ορθοπεδικής χειρουργικής και αμέσως μετά οι επεμβάσεις γενικής χειρουργικής.

Το American Medical Center, έχοντας στο ενεργητικό του ανώτατες πιστοποιήσεις για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την υψηλή ποιότητα φροντίδας η οποία επεκτείνεται και στο επίπεδο των εγκαταστάσεων, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των ξένων ασθενών και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τη δυνατότητά του Κέντρου να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού.

Το γεγονός ότι δεκάδες ασθενείς οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το Ισραήλ, τη Βρετανία και τη Ρωσία εμπιστεύονται το Κέντρο για την αποκατάσταση της υγείας τους, αποδεικνύει πως το κύρος του AMC ξεπερνά τα σύνορα της Κύπρου.
Παράλληλα, η πληθώρα επιστημόνων διεθνούς κύρους και οι παγκόσμιας εμβέλειας οργανισμοί υγείας  που επιδιώκουν συνεργασία με το Κέντρο, επισφραγίζουν το στόχο του American Medical Center να λειτουργεί ως Κέντρο Αριστείας στην ιατρική φροντίδα και περίθαλψη.