Διεθνές Συνέδριο “Cyprus Transradial Course”

Με μεγάλη επιτυχία έληξε το διήμερο Διεθνές Σεμινάριο «Cyprus Transradial Course» το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο από το American Medical Center/American Heart Institute (AMC/AHI) στο Amathus Beach Hotel Λεμεσού στις 25 & 26 Απριλίου 2014.

Το Σεμινάριο πλαισίωσαν διεθνούς φήμης Επεμβατικοί Καρδιολόγοι από Κύπρο, Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ρωσία, Ιορδανία, Λίβανο, Παλαιστίνη και Κολομβία. Κύριος στόχος ήταν η επιμόρφωση και η ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την μέθοδο της κερκιδικής προσπέλασης για αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, της πάθησης των αρτηριών της καρδιάς.

Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Σεμιναρίου ήταν η διαδραστικότητα την οποία προσέφερε μέσω των ζωντανών μεταδόσεων από τα εργαστήρια του AMC/AHI. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από το ξενοδοχείο δυο ενδιαφέροντα περιστατικά και να συνομιλούν απευθείας με τους γιατρούς που διενεργούσαν τις επεμβάσεις στο Νοσοκομείο. Τα περιστατικά έδωσαν το έναυσμα για ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με τη μέθοδο της κερκιδικής προσπέλασης.

Πολύ θετικά και ενθαρρυντικά ήταν τα σχόλια των συμμετεχόντων και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Professor Jacques Monsegu “Έχετε εδραιώσει τη θέση της Κυπριακής Επεμβατικής Καρδιολογίας στον Ευρωπαϊκό Χάρτη. Ελπίζω ότι θα συνεχίσετε να διοργανώνετε τέτοιου είδους Σεμινάρια στην Κύπρο και να αξιοποιήσετε την επιτυχία που έχετε επιτύχει αυτό το έτος”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μέθοδος της κερκιδικής προσπέλασης χρησιμοποιείται ευρέως σε μεγάλα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού καθώς μειώνει τα ποσοστά θανάτων/εμφραγμάτων, εγκεφαλικών επεισοδίων και την ολική θνητότητα σε σύγκριση με τη μηριαία προσπέλαση.   Επίσης η κερκιδική προσπέλαση συμβάλει στη μείωση των αιμορραγικών επιπλοκών, τη μείωση του χρόνου νοσηλείας και γενικότερα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Το AMC/AHI συγχαίρει τους Δρ. Χρίστο Χρίστου και Δρ. Σάββα Κωνσταντινίδη για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Σεμιναρίου και ευχαριστεί θερμά τους εξής χορηγούς για την συμβολή τους στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού γεγονότος:

Diamond Sponsor: Astra Zeneca – Alector
Platinum Sponsor: Varnavas Hadjipanayis
Silver Sponsors: Eli – Lilly & TERUMO
Bronze Sponsors: Gigantus, Dispopharm, Sanofi – Aventis, CyVital
Καθώς και τις εταιρείες Novartis και Abbot
Τέλος, θερμές ευχαριστίες στον χορηγό τηλεπικοινωνίας CYTA.