Ειδικοί απο όλο τον κόσμο παρακολουθούν ζωντανά επέμβαση απο το AMC/AHI

Το American Medical Center/American Heart Institute, πρωτοπορεί στην παγκόσμια ιατρική σκηνή και συγκεκριμένα σε ότι αφορά την κερκιδική προσπέλαση για τη διενέργεια αγγειοπλαστικής και τοποθέτησης stent. Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου  ειδικοί από όλο τον κόσμο οι οποίοι βρίσκονταν στο σεμινάριο Transradial MasterClass στο Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση την επέμβαση  που διενεργείτο στο AMC/AHI.

Στο Σεμινάριο ειδικών για την κερκιδική προσπέλαση (Transradial MasterClass) προσκαλούνται επιστήμονες – ειδικοί σε αυτή τη μέθοδο από όλο τον κόσμο. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τη διενέργεια αγγειοπλαστικής από τον καρπό με τον πλέον σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ζωντανές μεταδόσεις αυτής της επέμβασης πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα εκτός από το AMC/AHI και από τα νοσοκομεία Flinders Medical Centre, Αδελαΐδα Αυστραλία, Onze Lieve Vrouwe Gasthui, Άμστερνταμ Ολλανδία και το University Hospital of North Staffordshire στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ιατρική ομάδα των Επεμβατικών Καρδιολόγων του AMC/AHI αναγνωρίζεται από τους διοργανωτές του Σεμιναρίου Transradial MasterClass ως πρωτοποριακή παγκόσμια στη διενέργεια αυτών των επεμβάσεων και μέσω της ενέργειας αυτής τους δίδεται η ευκαιρία να μοιραστούν τις γνώσεις και εμπειρίες τους με καταξιωμένους συνάδελφους του τομέα από όλο τον κόσμο.

Η επέμβαση
Η διάνοιξη στενώσεων και αποφράξεων στα στεφανιαία αγγεία με αγγειοπλαστική και τοποθέτηση stent διενεργείται στο AMC/AHI από τον καρπό τα τελευταία 8 χρόνια. Η μέθοδος αυτή καθιερώθηκε και σε δύσκολα η και πολύπλοκα περιστατικά  με πολύ ψηλά ποσοστά επιτυχίας. Στο  AMC/AHI το 99% αυτών των επεμβάσεων διενεργείται από τον καρπό ενώ πρόσφατα και άλλα νοσοκομεία στη χώρα μας έχουν αρχίσει να υιοθετούν αυτή τη μέθοδο.

Πλεονεκτήματα
Στο παρελθόν η επέμβαση αυτής της φύσεως πραγματοποιείτο  από τη μηριαία αρτηρία στο πόδι. Εντούτοις, η μέθοδος του καρπού προτιμάται από τους ασθενείς γιατί μπορούν να κινητοποιηθούν άμεσα μετά από την επέμβαση και ως αποτέλεσμα να πάρουν εξιτήριο πολύ πιο γρήγορα. Εκτός όμως από την προτίμηση των ασθενών, σύγχρονες κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι υπάρχει και σημαντικό ιατρικό όφελος και μείωση της πιθανότητας αιμορραγίας ακόμη και θανάτου μετά από μια τέτοια επέμβαση αν αυτή διενεργηθεί από τον καρπό.