Εντυπωσιακά αποτελέσματα σε επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης και εγκεφάλου καταγράφει η ομάδα Neuro Spine Specialists του AMC

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στη διενέργεια εξειδικευμένων επεμβάσεων νευροχειρουργικής και ορθοπεδικής χειρουργικής με τη χρήση του πρωτοποριακού συστήματος διεγχειρητικής απεικόνισης και πλοήγησης O-Arm, καταγράφει η Νευροχειρουργική και Ορθοπεδική ομάδα Neuro Spine Specialists του American Medical Center. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα νευροχειρουργών και ορθοπαιδικών που με βαθιά γνώση και μετά από εντατική εκπαίδευση εισήγαγαν την χρήση του συστήματος O ARM σε όλες τις επεμβασεις σπονδυλικής στήλης και σε συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης stealth station και στις επεμβάσεις εγκεφάλου.

Η επιστημονική ομάδα η οποία αποτελείται από τον ορθοπεδικό χειρουργό σπονδυλικής στήλης Δρ. Πέτρο Σταύρο, το νευροχειρουργό Δρ. Μανώλη Πετρίδη, το νευροχειρουργό Δρ. Παναγιώτη Παχνιώτη, τον ορθοπεδικό-τραυματιολόγο Δρ. Γιώργο Κυρούση και τον νευροχειρουργό Δρ. Απόστολο Ζαμπεθάνη, αξιοποιώντας εδώ και 18 μήνες το σύγχρονο σύστημα υψηλών προδιαγραφών O-Arm και σε συνδυασμό με τη γνώση και την εφαρμογή των κατάλληλων χειρουργικών τεχνικών, διεκπεραιώνει με επιτυχία δύσκολες επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης και εγκεφάλου, με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και ασφάλεια για τον ασθενή.

Το καινοτόμο σύστημα O-Arm σχηματίζει ένα δακτύλιο γύρω από το σώμα του ασθενούς ενώ παράλληλα περιστρέφεται λαμβάνοντας εικόνες δύο και τριών διαστάσεων, οι οποίες αναλύονται από ένα σύστημα πλοήγησης απεικονίζοντας τα εσωτερικά όργανα του ασθενούς κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Η ομάδα Neuro Spine Specialists του American Medical Center εξηγεί, ότι με αυτή τη σύγχρονη τεχνολογία χειρουργικής πλοήγησης η πιθανότητα χειρουργικού και τεχνικού σφάλματος ελαχιστοποιείται, μειώνεται αισθητά ο χρόνος χειρουργικής επέμβασης και αναισθησίας ενώ εκμηδενίζεται η πιθανότητα τραυματισμού νευρικών στοιχείων ή παράλυσης.

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, καθώς και η απόλυτη ακρίβεια του συστήματος, σε συνδιασμό πάντα με την άρτια εκπαίδευση, γνώση και εμπειρία της χειρουργικής ομάδας καθιστούν πλέον τις επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης και εγκεφάλου, ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες. Το ρομποτικό μηχάνημα βοηθά στην αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών όπως όγκοι στον εγκέφαλο, εντοπισμός τραυματικών αιματωμάτων ή επεμβάσεις για υδροκεφαλία, για τη νόσο Πάρκινσον ή αντιμετώπισης της επιληψίας. Χρησιμοποιείται επίσης σε επεμβάσεις σκολίωσης, κύφωσης, σε παραμορφώσεις μετά από τραυματισμούς σπονδυλικής στήλης, σε αφαίρεση όγκων από τη σπονδυλική στήλη και σε επεμβάσεις αυχένα.

Το σύστημα O-Arm προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στον χειρουργό όσο και στον ασθενή.

Συγκεκριμένα παρέχει:

  • δυνατότητα για μικρότερες τομές και ελάχιστο τραυματισμό
  • διατήρηση των υγιών ιστών
  • καθοδήγηση σε ευαίσθητες και επικίνδυνες περιοχές του νωτιαίου μυελού
  • ακριβέστατη τοποθέτηση υλικών όπως στην περίπτωση σπονδυλοθεσίας
  • μείωση του χειρουργικού χρόνου
  • ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου
  • μικρότερη διάρκεια νοσηλείας και γρήγορη αποκατάσταση
  • αποφυγή επαναλαμβανόμενων επεμβάσεων

Το σύστημα O-Arm που διαθέτει η Νευροχειρουργική και Ορθοπεδική ομάδα Neuro Spine Specialists του American Medical Center, αποτελεί την τελευταία εξέλιξη των συστημάτων νευροπλοήγησης και οι χειρουργοί έχουν στα χέρια τους ένα χρήσιμο εργαλείο για να κινηθούν με ακρίβεια χιλιοστού κατά τη διάρκεια της επέμβασης.