Ιατρική Ημερίδα για τον καρκίνο του προστάτη

Τις νέες θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη ανέλυσε ο Παθολόγος – Ογκολόγος του American Medical Center Δρ Γιώργος Άστρας στη διάρκεια Ιατρικής Ημερίδας, που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Europa Uomo Κύπρου και η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Μήνα Ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Καρκίνο του Προστάτη «Movember 2016». Ο Δρ Άστρας αναφέρθηκε επίσης, στη συχνότητα του καρκίνου του προστάτη, αλλά και στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωσή του.

Ομιλήτρια στην Ημερίδα ήταν και η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κα. Αντωνία Γεωργίου, η οποία τόνισε τη σημασία της διατροφής και της πρόληψης στον καρκίνο του προστάτη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Europa Uomo Cyprus Ανδρέας Μωυσέως και Εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο καρκίνος του προστάτη είναι από τις πιο συνηθισμένες ασθένειες στην Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι κατά το 2012 παρουσιάστηκαν σχεδόν 400.00 νέες περιπτώσεις ασθενών με καρκίνο του προστάτη και ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μελλοντικά. Σήμερα στην Ευρώπη 3 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από καρκίνο του προστάτη.