Λειτουργία του πρώτου Κέντρου Ενδομητρίωσης στην Κύπρο

Το American Medical Centre, ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου Κέντρου Ενδομητρίωσης στην Κύπρο – Endometriosis Centre Cyprus, υπό τη διεύθυνση του Μαιευτήρα Γυναικολόγου Ανδρέα Σταυρούλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του American Medical Center:

Ο  Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης, επισημαίνει ότι  η επίπτωση της κλινικής αυτής οντότητας είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερη από την έως τώρα καταγραφή της και τούτο οφείλεται στην καθυστερημένη και ελλιπή διάγνωση και θεραπεία λόγω έλλειψης εξειδικευμένου κέντρου αναφοράς περιστατικών. Ο Δρ. Σταυρούλης τονίζει επίσης, ότι σημαντικό ρόλο στη διάγνωση και ακολούθως στη θεραπεία της ενδομητρίωσης, διαδραματίζει πρωτίστως η έγκυρη ενημέρωση των γυναικών για το τι είναι ενδομητρίωση και ποιες κατάλληλες θεραπείες υπάρχουν διαθέσιμες, ώστε οι γυναίκες να μπορέσουν να απευθυνθούν στους εξειδικευμένους ιατρούς.

Με τη δημιουργία του Κέντρου Ενδομητρίωσης το American Medical Centre, στοχεύει να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ενημέρωση σχετικά με την πάθηση, αλλά και στην παροχή εξειδικευμένης φροντίδας στις γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση. Το Κέντρο αποτελείται από μια ομάδα ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων που εργάζεται συστηματικά στη διάγνωση και αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης διαφόρων σταδίων και πολυπλοκότητας, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Ο Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης, ως ιδρυτής και συντονιστής της ομάδας των ειδικών του Κέντρου Ενδομητρίωσης, είναι διαπιστευμένος από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας στη λαπαροσκοπική χειρουργική, στη θεραπεία ενδομητρίωσης και στις θεραπείες υπογονιμότητας. Ο Δρ. Σταυρούλης, εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και εργάστηκε επί 5 έτη στο University College London Hospital, το μεγαλύτερο κέντρο ενδομητρίωσης και λαπαροσκοπικής χειρουργικής στη Μεγάλη Βρετανία. Από τον Οκτώβριο του 2014, εργάζεται σε νοσοκομεία της Λευκωσίας και της Λεμεσού παρέχοντας εξειδικευμένη φροντίδα σε γυναίκες με ενδομητρίωση. Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης εργάστηκε μεθοδικά με σκοπό τη δημιουργία εξειδικευμένης ομάδας που θα στελεχώνει το Κέντρο Ενδομητρίωσης το οποίο στεγάζεται στο American Medical Centre στη Λευκωσία.