Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού για Αλτσχαίμερ

Tο American Medical Center/ American Heart Institute σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο «ΙΘΑΚΗ» , διοργάνωσε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 ενημερωτική Διάλεξη με θέμα «Μην Αφήσεις Το Αλτσχάιμερ να σε σταματήσει» στο American Medical Center/ American Heart Institute  στη Λευκωσία.

Η διάλεξη είχε σκοπό να διαφωτίσει το κοινό για την έννοια της νόσου Αλτσχαιμερ και γενικότερα για το τι είναι άνοια, εάν υπάρχει πρόληψη καθώς επίσης το φορτίο των ατόμων, συγγενών που βρίσκονται γύρω από ανοϊκά άτομα.
Στη διάλεξη, ομιλητές ήταν τρεις καταξιωμένοι επιστήμονες δύο από τους οποίους εργάζονται στο American Medical Center/ American Heart Institute, ο Δρ Κώστας Μιχαηλίδης, ο οποίος ειδικεύεται στην Ειδική Νευρολογία και η δρ. Κρίστυ Κονναρίδη – Σωτηρίου που ειδικεύεται στη προληπτική ιατρική, στην άσκηση και σε ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή. Ομιλήτρια ήταν και η κ. Μαρίνα Πολυκάρπου,  Γεροντολόγος – Ψυχολόγος.

Η όλη εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία καθώς η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία.  Ο Σύνδεσμος ΙΘΑΚΗ και το American Medical Center δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για στήριξη των ασθενών και των συγγενών τους.