Σημαντική συνεργασία American Medical Center και NIPD Genetics

Το Ογκολογικό Τμήμα του American Medical Center (AMC) και ο καινοτόμος Οργανισμός βιοτεχνολογίας NIPD Genetics ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Συγκεκριμένα το AMC, ξεκινάει συνεργασία με την NIPD Genetics που αφορά στην εφαρμογή της μεθόδου υγρής βιοψίας, με την οποία οι ογκολόγοι μπορούν να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για την πρόγνωση του ασθενούς, για την απόκριση του στη θεραπεία και για την έγκαιρη πρόβλεψη μιας υποτροπής.

Η εξέταση υγρής βιοψίας βασίζεται στην ανάλυση δειγμάτων αίματος για να εντοπίσει έγκαιρα τις τυχόν μεταλλάξεις στο DNA των καρκινικών κυττάρων, έτσι ώστε να προσαρμοσθεί ανάλογα η θεραπευτική αγωγή. Πρόκειται για μια απλή, γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία που αφορά ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται σε οποιοδήποτε στάδιο της νόσου, ενώ εφαρμόζεται σε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου όπως του μαστού, των ωοθηκών / ενδομήτριου, του προστάτη, σε μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, σε καρκίνο παχέος εντέρου και στο μελάνωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία του Ογκολογικού Τμήματος του American Medical Center και της NIPD Genetics έχει ως μοναδικό στόχο να βοηθήσει τους Κύπριους καρκινοπαθείς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη βελτίωση της θεραπείας της παρακολούθησής τους και της έγκαιρης πρόληψης.