Σπάνιο Ιατρικό Επίτευμα με Κυπριακή Σφραγίδα

Σημαντικό ιατρικό επίτευγμα με κυπριακή σφραγίδα, που σκορπά ελπίδα. 25χρονη υποβλήθηκε σε εγχείριση αντικατάστασης βαλβίδας, ενω διένυε τον 4ο μήνα κύησης. Οι καρδιοχειρουργοί του American Medical Center της χάρισαν διπλό δώρο ζωής, πηγαίνοντας κόντρα στα διεθνή στατιστικά στοιχεία.

Τέσσερα χρόνια πρίν η Χριστιάνα Κυριακίδου χειρουργείται στο Λονδίνο για επιδιόρθωση της βαλβίδας της καρδιάς. Οι γιατροί σε Κύπρο και εξωτερικό, αγνοώντας τη σοβαρότητα του προβλήματος, τη διαβεβαιώνουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Η Χριστιάνα αποφασίζει να γίνει μητέρα, η εγκυμοσύνη, ωστόσο, τη φέρνει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα. οι εξετάσεις καταδεικνύουν σοβαρή ανεπάρκεια τριγλώχινας βαλβίδας… το πρόβλημα δεν είχε ξεπεραστεί. Οι καρδιολόγοι του American Medical Center της υποδεικνύουν ότι επιβάλλεται να υποβληθεί σε εγχείριση αντικατάστασης της βαλβίδας.

Η απόφασή της τη δικαιώνει. Η έμπειρη καρδιοχειρουργική ομάδα του American Medical Center, με επικεφαλής τον Δρα Μαρίνο Σωτηρίου, με τη στήριξη μιας μεγάλης ομάδας γιατρών και υπό τη συνεχή επίβλεψη του εμβρύου απο το γυναικολόγο Ανδρέα Σταυρούλη, διενεργεί με επιτυχία την εξειδικευμένη επέμβαση, σώζοντας τη ζωή τόσο της ίδιας, όσο και του παιδιού της.

Η Χριστιάνα και το σημαντικό αυτό ιατρικό επίτευγμα, κόντρα στα διεθνή στατιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν το τεράστιο ρίσκο μιας τέτοιας επέμβασης, επιβεβαιώνουν το υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο του νησιού μας και χαρίζουν ελπίδα σε όλους μας.