Στο American Medical Center ο διακεκριμένος Επεμβατικός Ακτινολόγος Δρ. Κυριάκος Πατάτας

Το American Medical Center τηρώντας τη δέσμευσή για διαρκή εμπλουτισμό των υπηρεσιών του και συνεχή αναβάθμιση της ιατρικής του ομάδας με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον διακεκριμένο Επεμβατικό Ακτινολόγο Δρ. Κυριάκο Πατάτα.

Ο Δρ. Πατάτας MBBS (London) BSc (Hon) FRCR CCST (UK) EBIR, ο οποίος έχει ενταχθεί από τον Οκτώβριο στην επιστημονική ομάδα του American Medical Center, διαθέτει πλούσια κλινική εμπειρία ως Επεμβατικός Ακτινολόγος με υψηλό επιστημονικό κύρος, καθώς επί 18 χρόνια εργάστηκε σε κορυφαία ιατρικά κέντρα της Μεγάλης Βρεττανίας.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του University College του Λονδίνου (UCL), όπου φοίτησε με προπτυχιακή υποτροφία και αποφοίτησε με αριθμό προπτυχιακών βραβείων.

Μετά από ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην Επεμβατική Ακτινολογία σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στο Leeds, διορίστηκε ως Ειδικός Επεμβατικός Ακτινολόγος στο North West Healthcare NHS Trust στο Λονδίνο, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα νοσοκομεία της χώρας, όπου έχει εργαστεί μέχρι την επιστροφή του στην Κύπρο.

Έχει εργαστεί, επίσης, ως Επίτιμος Επεμβατικός Ακτινολόγος σε δύο από τα μεγαλύτερα Ογκολογικά Κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου το Royal Marsden Hospital του Λονδίνου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St James στο Leeds, αυξάνοντας έτσι την εμπειρία του σε επεμβατικές τεχνικές ογκολογίας, όπως ο ραδιοεμβολισμός του όγκου και ο χημειοεμβολισμός όγκων.

Ασκεί ένα ευρύ φάσμα της Επεμβατικής Ακτινολογίας με ειδίκευση στις ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες της αρτηριακής και φλεβικής απόφραξης αλλά και στις διαδικασίες εμβολισμού για διάφορες παθήσεις όπως η κιρσοκήλη, τα ινομυώματα μήτρας, το σύνδρομο πυελικής συμφόρησης.