Φάρος γνώσης και εμπειρίας στην Επεμβατική Καρδιολογία η Κύπρος κατέδειξε το Διεθνές Συνέδριο του AMC/ AHI

Επεμβατικοί Καρδιολόγοι, Ηλεκτροφυσιολόγοι και Καρδιοχειρουργοί από 12 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, συμμετείχαν στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας που διοργάνωσε το American Heart Institute/American Medical Center, στη Λεμεσό.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, έγινε ανασκόπηση των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων στον τομέα της Επεμβατικής Καρδιολογίας και οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στη διαδερμική θεραπεία της στεφανιαίας νόσου, στις βαλβιδοπάθειες, στις συγγενείς καρδιοπάθειες, στην καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς και στην αρρυθμιολογία.

Παρουσιάστηκαν επίσης, ενδιαφέροντα περιστατικά και επεμβάσεις, ζωντανή μετάδοση διενέργειας επέμβασης, ενώ έγινε και συζήτηση των θεραπευτικών επιλογών από το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του American Medical Center στη Λευκωσία. Οι επιστήμονες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το τι επιφυλάσσει το μέλλον της Επεμβατικής Καρδιολογίας, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στην Καρδιοχειρουργική.

Οι σύνεδροι κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι τα άλματα στον τομέα της Επεμβατικής Καρδιολογίας επιτρέπουν πλέον τη διενέργεια ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων για τη θεραπεία ασθενών με πολύπλοκα καρδιολογικά προβλήματα και υπογράμμισαν ότι επιτυγχάνονται αποτελέσματα που μπορούν να συγκριθούν με τις πιο παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους.

Οι συμμετέχοντες κατέληξαν εξάλλου στην κοινή διαπίστωση, ότι το επίπεδο της Επεμβατικής Καρδιολογίας στην Κύπρο βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ανάλογα με αυτών που ισχύουν σε ιατρικά προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες και επεσήμαναν πως η Κύπρος, μπορεί να αποτελέσει φάρο γνώσης και εμπειρίας στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής.