Ψευδές και Ανυπόστατο Δημοσίευμα

Το American Medical Center με σεβασμό στην ιατρική δεοντολογία προτρέπει να αποφεύγονται κινήσεις εντυπωσιασμού

Έκπληξη αλλά και έντονη δυσαρέσκεια προκαλεί στη Διοίκηση και στην εξειδικευμένη Καρδιοχειρουργική Ομάδα του American Medical Center η ανακοίνωση ιδιωτικής κλινικής, η οποία εμφανίζεται ως πρωτοπόρος στη διενέργεια επέμβασης διαδερμικής αποκατάστασης αορτικής βαλβίδας, σημειώνοντας μάλιστα ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Το AMC χαρακτηρίζει λυπηρό και παραπλανητικό το ανακοινωθέν της εν λόγω ιδιωτικής κλινικής και προς αποκατάσταση της αλήθειας υπενθυμίζει, πως στο American Medical Center τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν διενεργηθεί αρκετά περιστατικά διαδερμικής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας.

Οι συγκεκριμένες επεμβάσεις αποτελούν εδώ και χρόνια επεμβάσεις ρουτίνας για την Καρδιοχειρουργική Ομάδα του American Medical Center, γεγονός που καθιστά παντελώς αβάσιμα και ανυπόστατα τα περί πρωτοπορίας στη διενέργεια επεμβάσεων διαδερμικής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας.

Το American Medical Center με απόλυτο σεβασμό προς την επιστημονική κοινότητα της Κύπρου, αλλά κυρίως προς τους ασθενείς που εμπιστεύονται την υγεία τους στον ιδιωτικό τομέα, τονίζει ότι πρέπει να αποφεύγονται τέτοιου είδους κινήσεις εντυπωσιασμού και παραπληροφόρησης.