4ο Διεθνές Σεμινάριο «Mediterranean Radial Course»

Το American Medical Center/American Heart Institute (AMC/AHI) διοργανώνει το 4ο Διεθνές Σεμινάριο «Mediterranean Radial Course», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη φορά στην Κύπρο στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Mediterranean στην Λεμεσό.

 Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Επεμβατικούς Καρδιολόγους και έχει ως στόχο την επιμόρφωση και την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τη μέθοδο της κερκιδικής προσπέλασης για αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, της πάθησης των αρτηριών της καρδιάς.

Η κερκιδική προσπέλαση είναι η εισαγωγή καθετήρα στην αρτηρία μέσω του καρπού (αντί μέσω του ποδιού ή του βραχίονα) και αποτελεί τον ιδανικό τρόπο προσπέλασης και το μέλλον στην επεμβατική αντιμετώπιση των οξέων στεφανιαίων συνδρομών. Η συγκεκριμένη μέθοδος στην οποία είναι αφιερωμένο το Mediterranean Radial Course» έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως σε μεγάλα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού, καθώς μειώνει τα ποσοστά θανάτων/εμφράγματα, τα εγκεφαλικά επεισόδια και την ολική θνητότητα σε σύγκριση με τη μηριαία προσπέλαση.

Επίσης η κερκιδική προσπέλαση συμβάλλει στη μείωση των αιμορραγικών επιπλοκών, τη μείωση του χρόνου νοσηλείας, την εξοικονόμηση χρημάτων και γενικότερα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Το Σεμινάριο θα περιλαμβάνει ζωντανές μεταδώσεις από χειρουργεία στην Κύπρο και στην Γαλλία, κριτικές περιστατικών, καινούργια δεδομένα που εξάχθηκαν από έρευνες κ.λπ. Αναμένεται ακόμη να υπάρξει ευρεία συμμετοχή από επεμβατικούς καρδιολόγους και διεθνούς φήμης επιστήμονες, από διάφορες γειτονικές και μη χώρες, για ενημέρωση και εκπαίδευση για τη σχετικά νέα αυτή μέθοδο.

Το American Medical Center/American Heart Institute (AMC/AHI) συγχαίρει τους Δρ. Σάββα Κωνσταντινίδη και Δρ. Χρίστο Χρίστου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Σεμιναρίου και ευχαριστεί θερμά τους εξής χορηγούς για την συμβολή τους στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού γεγονότος: Gold Sponsors: Bank of Cyprus, Eldo Pharmaceutical, Silver Sponsor: Astra Zeneca – Alector, Bronze Sponsors: Terumo, CyVital, Dispopharm Ltd, Sponsors: Philips – Volcano, Medochemie, Sanofi-Aventis, MSD και Βayer – Novagem.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες στον Επίσημο Τηλεπικοινωνιακό Πάροχο CYTA.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22713780 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.cyprustransradial.com.