Διεθνής Καταξίωση για Κύπριο Επεμβατικό Καρδιολόγο

Το American Medical Center/American Heart Institute συγχαίρει τον Επεμβατικό Καρδιολόγο Δρ. Σάββα Κωνσταντινίδη για τη Διεθνή καταξίωση του να γίνει μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Transradial Research and Education Fund.
Το Society for Coronary Angiography and Interventions (SCAI) ίδρυσε τον Οργανισμό αυτό με στόχο να προωθήσει την έρευνα και την ενημέρωση σχετικά με την κερκιδική προσπέλαση στην επεμβατική καρδιολογία. Έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ επαγγελματιών υγείας, γιατρών, ερευνητών, εκπαιδευτικών και πολιτικών ανά το Παγκόσμιο σχετικά με τον καθετηριασμό μέσω της κερκιδικής αρτηρίας.

Μέλη του εν λόγω Οργανισμού επιλέγονται ειδικοί από το χώρο της επεμβατικής καρδιολογίας βάσει των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τους προσόντων. Το κάθε μέλος αποτελεί αντιπρόσωπο της χώρας στην οποία διαμένει και εργάζεται και καλείται από το Συμβούλιο να συνεισφέρει στις προσπάθειες για έρευνα και εκπαίδευση και να προωθήσει ενεργά την κερκιδική προσπέλαση.

Η συγκεκριμένη μέθοδος φαίνεται να αποτελεί το μέλλον στην επεμβατική αντιμετώπιση στα οξέα στεφανιαία σύνδρομα καθώς μειώνει τα ποσοστά θανάτων/εμφράγματα, τα εγκεφαλικά επεισόδια και την ολική θνητότητα σε σύγκριση με τη μηριαία προσπέλαση. Επιπρόσθετα η κερκιδική προσπέλαση επιτρέπει γρηγορότερη ανάρρωση καθώς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ο ασθενής μπορεί να κινηθεί κανονικά αφού δεν υπάρχει ο κίνδυνος αιμορραγίας.

Η συμμετοχή του Δρ. Κωνσταντινίδη στο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του Transradial Research and Education Fund αποτελεί καταξίωση τόσο για τον ίδιο όσο και για τη χώρα μας και για ακόμη μια φορά τον συγχαίρουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα επιτελέσει στο έπακρο το ρόλο που του έχει ανατεθεί.