Διεθνούς φήμης επεμβατικοί καρδιολόγοι στο 3ο Cyprus Transradial Course που διοργάνωσε το American Medical Center

Με μεγάλη επιτυχία έληξε το διήμερο Διεθνές Σεμινάριο «Cyprus Transradial Course» το οποίο διοργανώθηκε για τρίτη φορά στην Κύπρο από το American Medical Center/American Heart Institute, στο Mediterranean Beach Hotel Λεμεσού, στις 1 & 2 Οκτωβρίου 2016.

Το Σεμινάριο πλαισίωσαν διεθνούς φήμης Επεμβατικοί Καρδιολόγοι από Κύπρο, Αίγυπτο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ολλανδία, Γερμανία και Σκόπια.

Κύριος στόχος ήταν η επιμόρφωση και η ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την μέθοδο της κερκιδικής προσπέλασης, που είναι η εισαγωγή καθετήρα στην αρτηρία μέσω του καρπού (αντί μέσω του ποδιού ή του βραχίονα) και αποτελεί τον ιδανικό τρόπο προσπέλασης και το μέλλον στην επεμβατική αντιμετώπιση των οξέων στεφανιαίων συνδρομών.

Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Σεμιναρίου ήταν η διαδραστικότητα την οποία προσέφερε μέσω των ζωντανών μεταδόσεων από τα εργαστήρια του American Medical Center/American Heart Institute.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από το ξενοδοχείο δυο ενδιαφέροντα περιστατικά και να συνομιλούν απευθείας με τους γιατρούς που διενεργούσαν τις επεμβάσεις στο Νοσοκομείο. Τα περιστατικά έδωσαν το έναυσμα για ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με τη μέθοδο της κερκιδικής προσπέλασης, ενώ τα σχόλια των συμμετεχόντων ήταν πολύ θετικά και ενθαρρυντικά.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η μέθοδος της κερκιδικής προσπέλασης χρησιμοποιείται ευρέως σε μεγάλα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού, καθώς μειώνει τα ποσοστά θανάτων / εμφραγμάτων, εγκεφαλικών επεισοδίων και την ολική θνητότητα σε σύγκριση με τη μηριαία προσπέλαση. Επίσης, η κερκιδική προσπέλαση συμβάλλει στη μείωση των αιμορραγικών επιπλοκών, τη μείωση του χρόνου νοσηλείας και γενικότερα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.